B3 Koppeling met actualiteit: The Suspicious Return Of The Daily Capper

The Suspicious Return Of The Daily Capper – Patrick McGuire – Vice.com – 13 november 2012 – http://www.vice.com/read/the-suspicious-return-of-the-daily-capper

Dit stuk is van dezelfde schrijver als het eerste stuk over cappers in de Vice. In dit stuk schrijft hij over de terugkomst van ‘The Daily Capper’ (zie o.a. post van 14 maart). Deze geanimeerde Youtube show zorgt voor nieuws over de capper-subcultuur en deelt zelfs prijzen uit aan de beste caps (‘wins’ in capper jargon). Na het artikel van Vice over de verbanden tussen Amanda Todd’s zelfmoord en cappers is dit geanimeerde journaal met een uitzending gekomen waarin het hele verhaal van Amanda vertelt wordt. Er zitten momenten bij die beginnien vanaf het moment dat ze geflasht (borsten laten zien) heeft tot aan haar dood. In deze aflevering zitten screenshots en logs die bewijzen dat Todd in een netwerk van pedofielen en cappers terecht is gekomen.

McGuire, de schrijver, vraagt zich in het artikel af waarom The Daily Capper nu ineens met al deze gevoelige informatie komt en waarom de maker dus nooit naar de politie is gestapt. De maker claimt namelijk goede intenties te hebben en wil niet het cappen promoten, terwijl dit toch anders lijkt gezien de vorige video’s. Hij heeft overduidelijk plezier beleefd in het documenteren van de uitspattingen van pedofielen.

De schrijver vraagt zich tenslotte af of er überhaupt ooit gerechtigheid komt omtrent de dood van Amanda Todd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s